Aktualności

Francuskie smakołyki dla kadrowiczów z Lechii Gdańsk

Reprezentacja14.10.2015 
Sześciu piłkarzy Lechii Gdańsk uczestniczyło w zwycięskich dla reprezentacji Polski eliminacjach EURO 2016. Z okazji awansu biało-czerwonych na francuskie mistrzostwa, gdańscy kadrowicze otrzymali od klubu zestaw francuskich smakołyków.

Ariel Borysiuk, Rafał Janicki, Sebastian Mila, Sławomir Peszko, Jakub Wawrzyniak i Grzegorz Wojtkowiak otrzymali od Lechii Gdańsk okazjonalne skrzynki zawierające specjały kuchni francuskiej. Każdy zestaw zawierał czerwone wino Cuvee Maurin, w którego bukiecie wyczuwalne są aromaty pieprzu, trufli, fiołków, lukrecji, wiśni, jeżyn i czarnej porzeczki. Oprócz wina w skrzyneczce były tradycyjny francuski, krowi niepasteryzowany ser Camembert, ser Margalet, czyli owczy ser dojrzewający cztery tygodnie, konfitura do serów oraz pasztet z dzika z jałowcem.

Występy piłkarzy Lechii Gdańsk w eliminacjach Euro 2016:

Ariel Borysiuk – rezerwowy

Rafał Janicki – rezerwowy

Sebastian Mila – pięć spotkań w eliminacjach (łącznie 135 minut), strzelone dwie bramki w meczach z Niemcami i Gruzją. Jako zawodnik Lechii Gdańsk – dwa mecze (łącznie 9 minut)

Sławomir Peszko – cztery spotkania w eliminacjach (łącznie 164 minuty), strzelona jednak bramka w spotkaniu z Irlandią. Jako zawodnik Lechii Gdańsk – dwa mecze (łącznie 12 minut)

Jakub Wawrzyniak – pięć meczów w eliminacjach (łącznie 373 minuty). Jako zawodnik Lechii Gdańsk – trzy mecze (łącznie 199 minut)

Grzegorz Wojtkowiak – rezerwowy

TAGI: Ariel Borysiuk, Rafał Janicki, Sebastian Mila, Sławomir Peszko, Jakub Wawrzyniak, Grzegorz Wojtkowiak, Lechia Gdańsk, EURO 2016,

Zobacz również

© PZPN 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone. NOWY REGULAMIN ŁNP od 25.03.2019 REGULAMIN PROFILU UŻYTKOWNIKA PZPN Polityka prywatności